СТУДЕНТИ ОТ ВУМ ПРЕЗЕНТИРАХА ПО ВРЕМЕ НА УЧЕБНО ПЪТУВАНЕ В ПЕКИН

Начало > Новини > СТУДЕНТИ ОТ ВУМ ПРЕЗЕНТИРАХА ПО ВРЕМЕ НА УЧЕБНО ПЪТУВАНЕ В ПЕКИН

СТУДЕНТИ ОТ ВУМ ПРЕЗЕНТИРАХА ПО ВРЕМЕ НА УЧЕБНО ПЪТУВАНЕ В ПЕКИН

 

Студенти на ВУМ, разпределени в 7 екипа по теми, избрани от тях, направиха съвместни изследвания с китайските си колеги от CAPITAL UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS (CUEB) в Пекин. Резултатите от изследванията бяха представени на 16 март в Пекин пред студенти и преподаватели от CUEB.

Най-важната особеност на съвместната ни работа с CUEB е, че студентите ни могат да работят в истинска мултикултурна среда, като по този начин се подготвят за работа в най-активните фирми в международния бизнес, които често са и най-престижните фирми в света.

За нас бе особена чест срещата с Н.П. Григор Порожанов – посланик на Република България в Народна Република Китай. На срещата г-н Порожанов прояви интерес към темите, по които нашите студенти са работили с китайските си колеги и изказа задоволството си от факта, че младите хора, които се обучават във ВУМ са избрали и работят по теми свързани глобализацията, технологиите и междукултурните различия.

На среща с проф. Фу – Президент на  CAPITAL UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS още веднъж бе потвърдено желанието на двата университета да продължат и да задълбочат съвместната работа. От сега започваме планирането на следващото посещение през март 2018!

Освен дискусиите и презентациите, студентите от ВУМ имаха лекция по история и култура на Китай. После студентите ни Александър Иванов и Деница Дянкова представиха пред колегите от Capital University of Economics and Business българската история, култура и традиции. Проф. Благоев представи висшето образование в България и ВУМ като образователна дестинация. След презентациите китайските студенти заедно с нашите правиха dumplings. И заедно си ги изядоха. emoticon01Освен академичните задания, все пак успяха да разгледат много места – Забраненият град (Зимният императорски дворец) и Храмът на небето, Летният дворец, площада Тянанмън и Великата Китайска стена. Посетиха фабрики за коприна, нефтит и перли и пиха чай в китайска чайна!