Назад

ВУМ е сред първенците в националната рейтинг класация

В началото на месец декември Министерство на образованието и науката публикува официалния рейтинг на университетите в България за 2023 г. Горди сме, че Висше училище по мениджмънт – Варна запазва първата си позиция сред варненските университети в направленията „Туризъм“, „Администрация и управление“ и „Икономика“. Нещо повече, университетът се справя повече от успешно на национално ниво, заемайки 2-ро място в България в направление „Туризъм“, 3-то в „Администрация и управление“ и 4-то в „Икономика“.

Този резултат показва, че не размерът има значение, а това да работиш упорито, да правиш правилните неща и да предлагаш качествена образователна услуга, водеща до успешна реализация на завършилите студенти.

Не случайно Висше училище по мениджмънт е един от малкото международно признати български университети. През 2022/2023 година и двете магистърски програми на ВУМ заемат водещи позиции в Eduniversal Best Masters Ranking – магистърската програма по международен туризъм заема 14-то място в света, а магистратурата по бизнес администрация (МВА) на ВУМ е класирана на 3-та позиция в Източна Европа.