Рейтинг и външно оценяване

Начало > Рейтинг и външно оценяване

Висше Училище по Мениджмънт (Висше училище Международен Колеж бе преобразуван с решение на НС) в десетката на класацията на висшите училища в България

ВУМК (Висше Училище Международен Колеж – Албена) е в десeтката на най-добрите български университети съгласно официалната Класация на висшите училища в България на Министерството на образованието, младежта и науката  за трите направления, в които обучаваме студенти (Администрация и управление, Икономика, Туризъм).

Това е голяма гордост за нас, особено като се има предвид, че около нас в класацията са най-големите и известни български университети. Ние сме най-високо класираното малко висше училище, което на всичкото отгоре не е субсудирано с бюджетни средства на нашата или друга държава.

Челното ни място в класацията на най-добрите български университети трябва да се разглежда и в съчетания с доказаното британско качество, заради което имаме и британска акредитация. В крайна сметка качеството при нас се прелива в студентите ни, които готвим за успешна реализация на глобалния трудов пазар.

Нашите студенти успяват в съревнованието за предпочитаните работни места в българските и чуждестранните фирми. Това е най-важното.

Класация на висшите училища в България 2016

Виж класацията в МОМН